Temperaturmåling

Kontrollér temperaturer i dit korn, kartoffelkule eller roekule og minimér lagringstabene med temperaturspyd! Du har behov for at vide, om der er for varmt eller for koldt i dit lager. Kornet ødelægges, kartofler taber vægt og kvalitet og sukkerroer kan have for stort sukkertab eller rådne. Der er store værdier på spil. Når du følge temperaturen kan lagringstabet begrænses til et niveau, du kan acceptere. Målinger finder sted hver time og uploades til internettet via GSM-nettet. De kan derefter ses via computer eller på en smartphone.

Bestilling kan foretages på telefon 0046 46-288 45 20 eller e-mail. Du er velkommen til at ringe eller skrive, hvis du har spørgsmål. Du kan læse mere i vores brochure og faktablad skrevet på svensk (pdf).

Målespyd i kartoffelkule.

Målespyd i kartoffelkule.

Du kobler nemt flere temperaturspyd sammen med snapkontakter. Temperaturspydet har en sensor placeret på spidsen. Spyddene anvendes til at måle temperaturen i f.eks. korn, roer, gulerødder, løg, ensilage og hø. Eller i træflis, tørv, kompost eller affald, hvor høj temperatur kan betyde selvantændelse. Kontakt os, hvis du ønsker længere spyd eller andre særlige tilpasninger. Hver baseenhed kan måle med op til 10 temperaturspyd, og op til 100 m kabel.

Med fem spyd overvåger du nemt 100 m roe/kartoffel-kule, med 20 meter mellem hvert målepunkt. Hvis du også sætter sensorer 20 cm ind i kulen fra siden, ved du om den dækning, du har, er nok. Godt at vide når temperaturen falder, og du ønsker at lægge mere halm på. Forskellige eksempler på, hvordan man kan placere og bruge målespyd og temperaturfølere er tilgængelige i vores instruktion (pdf).

For at udnytte basestationen optimalt, kan du også bruge det til at måle jordens fugtighed i løbet af foråret og sommeren. Læs mere på markfukt.nu (skrevet på svensk).

Del Pris DKR
Basestation med solcelle og genopladeligt batteri. 4.900
1 st målespyd á 1,5 meter. 450
20 m grenkabel. 550
5 m grenkabel. 350
Temperaturfølere, 2 m kabel, luft/jord/vand. 450
Monteringsrør 50 cm. 100

Pris
Startpakke: Basestation, målespyd, 3 mån abonnement: 5.600 DKR
Udvidelsespakke: Målespyd, 20 m grenkabel: 1.000 DKR (tilføj max 10)
Rødbedepakke, eksempel: Basestation, monteringsrør, seks st temperaturfølere, fem st grenkabel á 5 m: 6.900 DKR
Trådløs, eksempel: Fem startpakke, måler på fem forskellige steder uden kabel: 22.000 DKR Pas På! 20% rabatt
Alle priser er eksklusiv moms.
Produkterne kan også bestilles i Sensefarms webshop.

Levering
Udstyret sendes mod gebyr som pakke.

Idriftsættelse
Batterierne oplades via medfølgende USB-kabel i stikket på basen. Tilslut udstyr og test det ved at trykke på knappen på undersiden af basen. Målingen sendes til internettet.

Kabler
Ønsker du at måle med mindre afstand mellem hver spyd, kan kablet fremstilles i enhver længde. For rødbedekuler kræves meget tættere målepunkter, såsom to eller fem meter.

Omgivelser
Udstyret er designet til at modstå ned til -20 °C og vintervejr. I perioden marts til september drives udstyret af batteri, der oplades via solenergi. I vinterperioden holder batterierne til omkring to til fire måneders driftstid, før du er nødt til at genoplade dem.

Månedlige omkostninger
Abonnementer til data afregnes efter, hvor ofte du ønsker at måle. Standard er en gang om dagen. Aflæsning hver time af tre målespyd og lufttemperaturføler koster omkring 100 DKR/måned.
Baseenheden vælger selv den operatør, der er til rådighed, hvilket betyder højdriftssikkerhed.

Internetservice
Dine værdier bliver vist på en hjemmeside, som du logger ind på. Her kan du navngive sensorer og baseenheden. Alle måledata kan eksporteres til en Excel-fil for detaljerede analyser. Se vores video tutorial for at eksportere sensorerne og oprette diagrammer.
Du kan også indstille alarmniveauer for de forskellige sensorer, der er tilsluttet. Der sendes da en e-mail og / eller sms, når grænsen over- eller underskrides.
Eksempler på, hvordan de værdier vises, ser du på vores demonstration-hjemmeside.

Referencer
I sæsonen 2013-14 og 2014-15 brugte Nordic Sugar Agricenter Danmark vore målespyd i en roekule.

Tyveribeskyttelse
Baseenheden kan spærres i GSM-operatørens tyverisikringsregister og bliver derefter uanvendelig af en tyv. Det kan også spores geografisk.